Escola

L'escola Mercè Rodoreda és un centre públic d'Educació Infantil i Primària que depèn del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Es va crear el curs 1983. En principi va estar uns anys en aules prefabricades, i l'any 1991 va començar a instal·lar-se en l'edifici actual.

Té una sola línia, és a dir, un curs per nivell (3 nivells d'Ed. Infantil i 6 nivells de Primària).

La nostra escola es defineix com a catalana i laica i es caracteritza per un esperit emprenedor i inquiet.

Ha estat des del seu inici un centre obert a canvis, a noves idees que repercuteixen en la millora de la formació dels nens i nenes. Entenem aquesta formació com a íntegra i crítica vers la societat que ens envolta, i mirem cap a un món més respectuós i solidari amb totes les persones independentment del sexe, cultura o capacitats.

Una escola que s'interessa pel respecte a la natura, que parteix d'una metodologia activa i interactiva i que, en definitiva, fa participar als nens i les nenes del seu procés educatiu.

L'art musical i plàstic, com totes les arts han estat i són una part important del currículum, sensibilitzant l'alumnat a gaudir d'obres rellevants i a animar a crear dins les seves possibilitats obres pròpies.

Les matèries instrumentals són tractades des de la realitat propera a la mainada.

Què fem a l'escola

L'escola prepara diverses activitats.

Sortides escolars

En les excursions i les visites culturals procurem acostar-nos a la natura i a les manifestacions artístiques, on els nois i noies poden aprendre altres aspectes importants per a la formació.

Colònies

Fem colònies a 5è i 6è. Aquesta activitat ens permet gaudir en un marc natural i sobretot és un espai de convivència entre els companys i amb els mestres que els ajuda a créixer i a establir un vincle més personal entre tots.

Hort escolar

Fem més significatiu l'aprenentatge dels nostres alumnes permeten que aprenguin, observin, manipulin i explorin característiques dels vegetals que plantem i gaudeixin del fruit de la feina feta.

Gimcana de convivència

La primera setmana del curs els alumnes de 1r fins a 6è s'organitzen amb grups formats per nens i nenes de totes les edats i comparteixen jocs cooperatius amb l'objectiu de retrobar-nos després de l'estiu i donar la benvinguda, a la nova etapa, als nens i nenes de 1r.

La ludoteca

A l'espai de la ludoteca ens disfressem, fem de metges, de mecànics, de perruquers, de botigueres, etc. Això ens dóna l'oportunitat de reviure lúdicament situacions quotidianes i poder experimentar amb els companys/es els diversos rols del nostre entorn.

Tallers d'educació infantil

Als tallers els nens i nenes de P3, P4 i P5 estan barrejats i els oferim propostes d'aprenentatge variades més lúdiques i creatives, on l'objectiu principal és relacionar-se amb els altres nens i nenes i treballar junts aprenent i compartint.

Tallers de plàstica

Tots els nens i nenes de primària de la nostra escola treballen la plàstica per tallers intercile i d'aquesta manera aprenen, gaudeixen i comparteixen: pintura, volum i habilitats manuals.

La lectura i la biblioteca escolar

A la biblioteca els nois i noies poden gaudir de les històries més fantàstiques a la vegada que aprenen a respectar el silenci i els hàbits de treball. Disposem d'un gran ventall de llibres per poder fer el servei de préstec setmanal.

Noves tecnologies a l'aula

Disposem d'una aula d'informàtica fixa i d'una mòbil. Totes les classes estan dotades de pissarres digitals interactives.

Racons de treball

Un dia a la setmana, l'aula s'organitza en petits grups, cadascun dels quals realitza una tasca determinada i diferent cada setmana. Aquests racons poden ser de joc o de treball segons les edats i l'objectiu de l'activitat. Amb aquesta manera de fer es potencia la iniciativa, l'autonomia i la responsabilitat dels nens i nenes.

Festes

Setmana Cultural

La primera setmana de febrer, l'escola celebra la Setmana Cultural. És la festa gran de l'escola!. Cada any es tria una temàtica a desenvolupar i cada classe en treballa una part. Durant tota la setmana l'alumnat cerca informació i l'exposa en els suros corresponents. L'escola queda ben guarnida amb tots els treballs de plàstica que es fan al voltant del tema treballat.

La Castanyada

Al mes de novembre l'escola celebra la Castanyada. Aquesta és una festa oberta a les famílies del Cicle Inicial i Parvulari. Aquests dies els/les alumnes més menuts/des ajudats pel professorat i les cuineres del centre preparen pastissos de tardor i panellets que més tard compartiran amb les famílies. A la tarda, a més de menjar els panellets i les castanyes, els nens i nenes ballen unes danses.

Nadal

El mes de desembre ens visita el Tió i l'alumnat de Educació Infantil i Cicle Inicial li porten menjar i el fan cagar l'últim dia d'escola abans de les vacances. A partir de 3r, confeccionen una felicitació de Nadal que li regalen a un company/a de classe. També memoritzem poemes de nadal per fer un recital.

Carnestoltes

Sa Majestat Carnestoltes visita cada any l'escola i dóna unes consignes que els nens i nenes més petits (Cicle Inicial i Educació Infantil) han de complir. El dijous gras es fa un esmorzar col.lectiu al pati de l'escola. Finalment, el divendres a la tarda cadascú arriba disfressat d'allò que més li agrada i al pati fem una festa que s'inicia en horari escolar i que continua després amb l'organització de l'AMPA.

Sant Jordi

Uns dies abans l'escola es prepara per aquest gran dia. Fem una exposició de treballs i textos que hem anat elaborant al llarg del curs. També publiquem la revista escolar i guarnim l'escola com es mereix. Al matí, fem un acte intern on es lliura a cada classe una rosa i uns llibres en reconeixement a tot el treball realitzat. A la tarda, les famílies assisteixen a representacions, danses o cançons preparades per cada curs. La Diada acaba amb una gran parada de llibres de segona mà que organitza els pares i mares de l'AMPA.

Final de curs

Cada any quan acaba el curs, els companys i companyes de 6è deixen l'escola i es preparen per anar a l'institut. La resta d'alumnes i mestres els diem adéu en un acte molt emotiu on els regalem un detall confeccionat conjuntament per la resta de l'alumnat i ells ens regalen l'organització d'una gimcana on participen tots els nens i nenes de Primària. Finalment, els desitgem molta sort en aquesta nova etapa entre rialles i plors.

Informacions generals

Horari escolar

De 9:00h a 12:30h i de 15:00h a 16:30h. Els nens i nenes de P3 i P4 fan les entrades i sortides des de les seves classes, acompanyats per la família.

Calendari escolar

A continuació teniu un enllaç per descarregar el calendari escolar.

Calendari escolar

Relació escola-família

Entrevistes: El tutor/a convocarà les famílies, com a mínim, un cop al curs. Podreu concertar altres entrevistes si ho considereu oportú. Al ser un centre petit i familiar el contacte amb les famílies és diari i molt proper i les col.laboracions són molt fluïdes.

Equip educatiu

A continuació teniu un enllaç per conèixer les persones que formen part de l'escola i quina tasca realitzen.

Equip educatiu

Serveis del centre

Acollida matinal: Es realitza a l'escola en horari de 8:00 a 9:00h del matí.
Activitats extraescolars: L'AMPA, a més a més de col·laborar amb el centre i realitzar la venda de llibres, també organitza les activitats fora de l'horari lectiu.

Menjador

La nostra escola disposa d'un servei de menjador amb cuina pròpia. A continuació us podeu descarrgar el document on s'explica el funcionament bàsic del servei.

Funcionament menjador

Els blocs de l'escola

Aquí teniu l'enllaç al blocs i a la web de l'escola on podreu trobar informació del centre i de les diferents classes.


Bloc de l'escola

Trobareu videos i fotografies dels diferents projectes i activitats de cada classe.

Contacta amb nosaltres

Si tens dubtes, suggerències o vols contactar amb nosaltres fes clic a sobre de l'email.

Avinguda Catalunya, 30, 08917, Badalona Tel. 933834650